We gingen intussen van ‘Zitten is het nieuwe roken’ naar ‘Zitten is het nieuwe zonnen’. Immers: een beetje zitten is goed voor het lichaam, maar overdaad schaadt. We zijn van origine niet erop gebouwd om ons lichaam langdurig in eenzelfde houding te houden. Daarom is het een goed idee om geregeld in beweging te komen! Dat kan bijvoorbeeld door regelmatig staand te werken met een zit-sta bureau, maar ook rek en strek oefeningen dragen bij aan een gezonde werkdag.

Zithouding thuiswerken

Thuiswerken staat voor veel mensen gelijk aan langdurig stilzitten, vaak ook in een slechte houding. Langdurig (stil)zitten werkt echter klachten in de hand. Bewegen tijdens het zitten en bewegen tussen het zitten door is belangrijk om fysieke klachten te voorkomen.

We werken samen met veel organisaties en instanties die zich bezighouden met gezond (thuis)werken, waaronder verscheidene fysiotherapiepraktijken. Wij mogen je via Fysiotherapiepraktijk Mijnes van den Broek een pakket aan oefeningen op de thuiswerkplek laten toekomen, zodat je in beweging kunt blijven tijdens het werken thuis. Zo voorkom je klachten als nekpijn en rugpijn.

Rek en strek oefeningen voorbeelden

Via de bovenstaande downloadlink download je een overzicht met twaalf verschillende rek en strekoefeningen. Met deze oefeningen rek je alle belangrijke spiergroepen, waaronder de romp, de armen en de benen. Je voorkomt stijfheid door langdurig zitten. Door deze oefeningen driemaals per dag te doen blijf je in beweging, zonder dat je hiertoe uw huis moet verlaten. Voor het uitvoeren van de oefeningen heb je uitsluitend een stoel nodig.

Fysiotherapiepraktijk Mijnes – Van den Broek

Fysiotherapiepraktijk Mijnes – Van den Broek is gevestigd in Kerkrade. De praktijk biedt een breed pakket aan behandelingen, waaronder manuele therapie, oedeemtherapie en therapie tijdens de revalidatie. De praktijk bestaat al 30 jaar en stelt zich tot doel om klachten te verhelpen en deze in de toekomst te voorkomen. 

Klik op deze link voor de website van Fysiotherapiepraktijk Mijnes – Van den Broek

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang de thuiswerkplek checklist